Mijn ervaring.

Ik werk al 12 jaar met kinderen.Waarvan 3 jaar heb ik stage gelopen en 9 jaar werk ik als leidster op de groep zelf. Op verschilende groepen: babygroep, peutergroep en ook op een peuterspeelzaal.

Ik heb zelf een dochter. (11-11-2011)

 Waarom ik graag dit werk doe ?

Wij hebben een verdieping over en daar kan ik dan de kinderen opvangen.
De kinderen krijgen meer aandacht dan op een kinderdagverblijf.Wat ik ook heel erg belangrijk vind. Zo krijg je nog meer een vertrouwensband.

Ik vind het ontzettend leuk om met de kinderen bezig te zijn. De kinderen verzorgen, te knutselen,leuke spelletjes doen, met de baby's heerlijk te knuffelen en noem maar op. Ook vind ik het belangrijk dat kinderen samen leren spelen/delen.


Hoe ik mijn eigen kind opvoed ?

Met heel veel liefde, warmte, respect.
Ook  conseqeunt blijven...nee is nee en niet even later er Ja van maken. Zo gaan ze je uitproberen en word het maar een "chaos".
Ook vooral duidelijk zijn niet nu iets goed vinden en morgen weer niet.
Uitleggen waarom nee nee is en waarom iets bijv de ene keer wel ja is en de andere keer nee.
En voor later: wees altijd eerlijk en als er wat gevraagd word luister je.

 

Wat vind ik belangrijk?

Liefde, warmte, geduld en respect.

Voorbeelden

Als het kind niet wilt zitten vraag je eerst vriendelijk aan het kind of hij/zij wilt gaan zitten en anders begeleid je het kind om te gaan zitten.

of:
als je het kind vraagt om het speelgoed op te ruimen en het kind gaat vrolijk verder spelen of wilt het niet doen dan eerst vriendelijk vragen om het speelgoed op te ruimen doet het kind het niet dan kind stimuleren en begeleiden om samen het speelgoed op te ruimen.